Brukerveiledning til leiligheter

Nedenfor følger drifts- og vedlikeholdsveiledning for leilighetene. I veiledningen finner dere også kontaktinformasjon til leverandører av det tekniske anlegget, om dere har akutt behov for veiledning eller bistand.

Brukerveiledning for vedlikehold og drift

Styrets og beboeres vedlikeholdsplikt

Fordelingen av vedlikeholdsplikter mellom styret og sameiets beboere følger av Sameiets vedtekter og de til enhver tid gjeldende husordensreglene. Disse finnes under fanen Husordensregler mv.

Spesielt om terrassegulv

Terrassene på bakkeplan består av trykkimpregnert treverk, som trenger periodevis behandling. For å opprettholde et enhetlig visuelt uttrykk i sameiet, er det vedtatt følgende:

Ved behandling av terrassegulvene skal det benyttes klar treolje.

Eksempler på produkter:
Infra treolje eller Jotun treolje, begge kan kjøpes i fargen klar.

Vi minner om at terrassene er tilleggsareal til de respektive seksjoner. Det er seksjonseiers ansvar å vedlikeholde terrassene.

Spesielt om vindusvask

Vinduene i sameiet må vaskes på vanlig måte. Noen av vinduene kan være vanskelige å komme til med vanlig klut. Vi anbefaler sameierne å gå til innkjøp av forlengerskaft til nal og eventuell svamp, slik at dere kan nå vinduene uten å sette dere selv i potensielt farlige situasjoner ved å henge ut av vinduene.